
استهلاک قطعات زمانی رخ میدهد که عمر مفید وسیله نقلیه تمام شده باشد در این صورت قطعه دچار اختلال می شود. بهتر است شما با قطعات خودرو آشنا شوید تا در زمان مناسب اقدام به تعویض و تعمیر قطعات نمایید.
یک کامیون از قطعات بسیار زیادی تشکیل شده که با همکاری این قطعات کامیون به حرکت در می آید. به صورت سیستمی این قطعات با یکدیگر مرتبط هستند و در صورت اختلال در یکی از اجزا بقیه قطعات نیز دچار اختلال می شوند و بهره وری را پایین می آورند. به همین دلیل باید با قطعات و نحوه عملکرد آن ها آشنا شوید تا در صورت لزوم تعمیر یا تعویض کنید.
بلبرینگ کامیون
یاتاقان توپی یا بلبرینگ که وظیفه حمل و پشتیبانی از محورها و قطعات متحرک را بر عهده دارد. در واقع این قطعه جهت کاهش سایش میان قطعات مختلف مکانیکی عمل می کند و توان حمل بار و چرخش را فراهم می کند. تعویض و نگهداری به موقع این خودرو در آن تاثیر بسزایی را دارد.
تاخوگراف کامیون
دستگاه تاخوگراف یک دستگاه ثبت اطلاعات است که بر روی کامیون نصب می شود. این دستگاه فعالیت های راننده و وضعیت ماشین را ثبت می کند. این دستگاه اطلاعاتی مانند سرعت ماشین، زمان خواب و استراحت راننده، زمان رانندگی، اطلاعات مربوط به سوخت کامیون را به صورت کامل ثبت می کند. این قطعه به منظور کاهش خطاها و تخلفات حمل و نقلی، افزایش ایمنی، و نظارت بر عملکرد رانندگان و خودرو سنگین استفاده می شوند.
فیلتر های کامیون
فیلترهای متعددی در یک کامیون وجود دارد که مهم ترین آن ها فیلتر هوا، فیلتر سوخت و فیلتر روغن است. هر کدام از این فیلتر ها زا وارد شدن ذرات و آلودگی به داخل سیستم موتور جلوگیری می کند. معمولا فیلتر هوای کامیون را بعد از هر 19 الی 24 هزار کیلومتر تعویض می کنند.
گیربکس کامیون
همانطور که همه با این قطعه آشنا هستید وظیفه اصلی گیربکس کامیون تنظیم و انتقال نیروی تولید شده توسط موتور به چرخ هاست. گیربکس ها به دو دسته دستی و اتوماتیک تقسیم بندی می شوند. در گیربکس دستی راننده با تغییر دنده ها می تواند دور موتور کنترل کند. اما در گیربکس اتوماتیک به صورت خودکار این اتفاق می افتد.
عوامل مختلفی باعث فرسودگی گیربکس خواهد شد مانند: استفاده از روغن نامناسب، عدم تعویض به موقع روغن، ورود گرد و غبار یا رسوبات به داخل گیربکس، استفاده نادرست از این قطعه و…
اینترکولر کامیون
اینترکولر وظیفه خنک کردن هوای فشرده شده توسط توربوشارژر پیش از ورود به موتور را بر عهده دارد. زمانی که هوا از طریق توربوشاژر فشرده می شود دما به شدت افزایش پیدا می کند. در این صورت اینترکولر نقش خنک کننده را ایفا می کند و هوا فشرده را خنک می کند. این امر باعث بهبود عملکرد موتور و افزایش کارایی سوخت مصرفی و کاهش میزان آلودگی هوا خواهد شد.